Start
Rolstoel vakantie
Wees goed voorbereid, dan loopt je vakantie op rolletjes !

Norm
Doelstelling
Accommodaties
Enquête
Favoriete Links
Contact
 

De Internationale norm van toegankelijkheid

 

Een pand is toegankelijk wanneer een rolstoelgebruiker met goede handfunctie zelfstandig gebruik kan maken van de voorzieningen.
Rolstoelvakantie.com heeft deze regel als vuistregel genomen voor toegankelijkheid voor de hotels/appartementen en gebouwen op een camping.
Het I T S (International Toegankelijkheids Symbool) het blauwe bord met witte rolstoel wordt wereldwijd gehanteerd als toegankelijkheid symbool voor rolstoelgebruikers. Op onze site hanteren we het volgende symbool als de kamers en de algemene ruimtes geschikt zijn voor een zelfstandige rolstoeler.
Elk land heeft zijn eigen richtlijnen voor het toekennen van het ITS aan een accommodatie. 
Zo is de norm voor maximum drempelhoogte in Nederland 2 cm. en in België 3 cm. Wij gaan uit van max. 3 cm. Indien er meerdere hindernissen  van >3cm zijn en /of te steile hellingen dan krijgt deze accommodatie het volgende symbool De minimale deurbreedte verschilt evenzo per land tussen de 75 cm en de 100 cm enz. Voldoet een accommodatie niet aan de minimale deurbreedte van 75 cm  dan krijgen hotels/appartementen op onze site slechts het toegankelijkheidsymbool voor mensen die slecht ter been zijn. Evenzo zal er bij de accommodatie de feedback gelinkt worden.

 

Campings

De campings worden beoordeeld op 3 criteria:

 
  1. Toegankelijkheid van de toiletblokken
  2.  Huurmogelijkheden van voorzieningen
  3.  Gehele toegankelijkheid van de camping zelf
 

 

 

 

 

 

rolstoelvakantie wheelchairholiday rolstoelvakantie wheelchairholiday rolstoelvakantie wheelchairholiday rolstoelvakantie wheelchairholiday rolstoelvakantie wheelchairholiday rolstoelvakantie wheelchairholiday

Start